Menu Close

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ZAŽELI, UČINI ZA DRUGE I ZA SEBE DOBRU STVAR”

U ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine, u Donjoj Motičini održana je Početna konferencija projekta “Zaželi, učini za druge i za sebe dobru stvar”.
Projekt je odobren Općini Donja Motičina sredinom ožujka ove godine, iz Operativnog programa: Razvoj ljudskim potencijala iz natječaja: “ZAŽELI, program aktivacije žena u lokalnoj zajednici” ukupne vrijednosti 2.572.064,20 HRK sa 100%-tnom potporom iz sredstava Europske unije.
Kroz projekt će se na dvije godine zaposliti 15 teže zapošljivih žena na području Općine Donja Motičina, koje su odabrane temeljem Oglasa za zapošljavanje uz pomoć HZZ-a te su započele sa osposobljavanjem za zanimanje: gerontodomaćica, a nakon što steknu uvjerenje biti će zaposlene na poslovima pomoći u kući za 60 korisnika, prvenstveno starijih i nemoćnih osoba sa područja općine Donja Motičina.
Na početnoj konferenciji u Donjoj Motičini nazočnima su se obratili; u ime korisnika projekta Općine Donja Motičina, općinski načelnik Željko Kovačević, u ime partnera: LAG-a Karašica, voditelj Ivan Vrbanic, te predstavnici HZZ, Ispostave Našice te Centra za socijalnu skrb Našice.
Aktivnosti projekta predstavili su voditelj i koordinator na projektu: Ivan Radačić i Matko Stuparić.
Projekt su pripremili Općina Donja Motičina i LAG Karašica. LAG Karašica ujedno je i partner na projektu zadužen za vođenje projekta i administraciju.

PROJEKT JE SUFINANCIRAN SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.